Sajtóközlemény – „TÓTSZERDAHELYI KÖZINTÉZMÉNYEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA”

XVIII. Rétesfesztivál 2018.
2018-10-25
Adatkezelési tájékoztató
2019-01-24

 

 

 

 

 

 

2018. október 31.

Sajtóközlemény        

Tótszerdahely Községi Önkormányzata 30,599 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a
TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül.Az elnyert támogatásból energetikai szempontú felújítást végeztek a Zrínyi Katarina Kistérségi Horvát Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Tótszerdahelyi Óvoda valamint a Polgármesteri Hivatal épületén. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épületek átadása megtörtént.

Tájékoztató Az „Tótszerdahelyi közintézmények energetikai felújítása” c. projekt zárásáról

A beruházás keretein belül elkészült az óvoda zárófödémének hőszigetelése. Az iskola és a Polgármesteri Hivatal épülete hálózatra kapcsolt napelemes rendszerrel gazdagodott, telepítése a villamosenergia-igény kielégítése céljából vált szükségessé. Továbbá projektarányos akadálymentesítési is megvalósult.

Az óvoda esetében a fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások kiaknázása révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

A projektről további információ a www.totszerdahely.hu oldalon olvasható.