Fedák kúria


Az épület éveken keresztül közcélokat szolgált, hiszen volt általános iskola, múzeum, könyvtár, sőt még varroda is. Az évek múlásával állaga erősen romlani kezdett, szinte használhatatlanná vált. Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program lehetővé tette az ingatlan felújítását. A pályázati projekt elnevezése: Régió Ház Kisrégiós Forrásközpont kialakítása Tótszerdahelyen, melyre Önkormányzatunk az országban egyedüliként 200 Ft híján, a maximális 60 millió Ft pályázati támogatást kapta.

Így sikerült megmenteni az enyészettől ezt az emlékekben gazdag, a falu történetének legősibb épületét.
 

Jézus Szíve templom


Tótszerdahely a mai magyar építőművészet kiemelkedő példáját mutatja az 1994-ben felszentelt római katolikus templommal.

Művészeti alkotásainak szobrászati részén túl, az épületet három nagyméretű üvegablak is díszíti. Köblitz Birgit üvegtervező művész 1960-ban Lipcsében született. 1986 óta él Magyarországon, Nagymaroson.
Munkásságában 1985 és 1993 között az ólmozott síküvegek domináltak. Ebben az időszakban készült a műlapon látható, modern, absztrakt mintázatú üvegablak sorozat.
A templomban R. Törley Mária szobrait és stációit láthatjuk. A templom orgonája hangversenyek rendezését is lehetővé teszi.
 

Tájház